Home Publicisztikák

Ügyes fiatalok

Azt mondják az öregek, hogy ezek az úgynevezett fiatalok nagyon ügyesek. Lesik a tévét a zsíros szemüvegükön át a fröccsel a kezükben, és azt mondják, hogy ezek a – hozzájuk képest – fiatalok nagyon ügyesek, és ők nem gondolták volna, és ez egy új generáció, akik majd elzavarják ezeket a fenébe, mert az öregek azt is mondják, hogy ezeket csak elzavarni lehet, és hogy nem lesznek itt szabad választások, mert azok a fiatalok, akik hozzájuk képest ugyan fiatalok még, de az úgynevezett fiatalokhoz képest már szottyos trottyok, azok az asztalosműhely-szagú, bajszos és ráncos emlékmű-fetisiszták ezt a hatalmat nem eresztik már a kezükből, mert nagyon megszerették és biztosak abban, hogy a kerecsensólyom fészke körül tanúsított territoriális agressziójuk a népük és a nemzet érdekeit szolgálja. Elégedettek az öregek ezekkel a fiatalokkal, de valójában cseppet sem értik, látom a szemükben, hogy egy kicsit sem értik, hogy ezek a fiatalok nem pusztán magyar fiatalok, hanem európai fiatalok, amerikai, kínai, brazil, afrikai és antarktiszi fiatalok, villámgyors processzorok és nem ilyen csontos és prüszkölő triceratopszok, mint ők.

Na már most, ha az öregeknek igazuk van, és ezeket tényleg csak elzavarni lehet, és ezzel egy időben nekem is igazam van abban, amit ezekről a fiatalokról állítottam, akkor sajnos senki sem fogja elzavarni a már nem annyira fiatalokat a hatalomból, mert ezek a fiatalok nem olyan fiatalok. Viselkedésüket figyelve nem egy furcsa tulajdonságra derült fény. Amikor tiltakoznak valaki ellen, akkor annak a valakinek az édesanyjáról nem gondolják és nem állítják azt, hogy prostitúcióból tartja fenn magát és családját, ellenfeleiket nem nevezik sem bolgárnak, sem olyan tejes edénynek, amelynek alsó része öblös, felső része pedig szűkebb. Nem üvöltenek futballmérkőzésen, és nem törik szilánkosra csuklójukat mások koponyáján, mert nincsenek kint a mérkőzésen, hanem otthon vannak, vagy moziban vannak, vagy olvasnak, vagy koncerten vannak, vagy tanulnak. Verekedni nem szeretnek, mert annak semmi értelmét nem látják, feszültségeiket másképp vezetik le, sportolnak, szexuális tevékenységet folytatnak, koncerteken táncolnak, énekelnek. A szabadság számukra nem olyasmi, amit visszakaptak és féltik, hanem ami mindig is volt, és őrzik. A helyzet úgy áll tehát, hogy azok, akik szellemi és fizikai adottságaiknak köszönhetően alkalmasak lennének elkergetni a hatalomból a hatalmon lévő bajszosokat, azok éppen azokat szeretik kergetni, akik el akarnák kergetni a hatalmon lévőket, akikről azt terjesztik, hogy egyebet sem szeretnek csinálni, mint kábítószert fogyasztani, nemi orientációjukban eltérni, magyart elnyomni és megkárosítani, továbbá hazát árulni el. Így aztán a Magyar Köztársaság nem rendelkezik demokratikus hatalomkergetőkkel, pusztán antidemokratikus, újnyilas hatalomkergetőkkel, akiknek tervei közt szerepel például a halálbüntetés visszaállítása, a hazaárulásért járó halálos ítélet bevezetése, és hogy mi számít hazaárulásnak, azt nyilván ők szeretnék majd eldönteni. Ha ezek az úgynevezett fiatalok mégis úgy döntenének, hogy kergetésbe kezdenek, és elsajátítják az ehhez a tevékenységhez szükséges szakértelmet, akkor az elkergetés helyszínéül szolgáló tereken és székházakban szembetalálkoznának ezeknek a jóval képzettebb és agilisabb hatalomkergetőknek a képviselőivel, aminek következtében lapos orral, kitépett hajjal és törött bordával készülhetnének tovább az érettségire, hacsak nem döntenek úgy, hogy együtt kergetnek bajszosokat a hatalomból, de ennek sem realitása, sem értelme nem volna.

Ügyesek ezek a fiatalok, igazuk van a fröccsüket szorító öregeknek, akik kihasználva a kutyasétáltatás nyújtotta lehetőségeket, betérnek a kocsmába és nézik a híradót, ügyesek, mi tagadás. Ügyesen végignézik majd, ahogyan megszűnik a jogállam, ügyesen sajnálják majd anyut és aput, amikor elhagyják a hazát, ügyesen elmennek szavazni és ügyesen bosszankodnak majd, amikor úgy találják, hogy a választást elcsalták. Ügyesen mondanak ügyeseket és ügyesen élnek a nemzeti együttműködés rendszerében vagy húsz évet, egészen addig, mígnem a nem annyira ügyes, de annál mérgesebb és agresszívabb mozdony- és traktor- és villamosvezetők ki nem mennek az utcára, hogy kevésbé ügyesen, de annál határozottabban és hatékonyabban elzavarják az akkorra már egyáltalán nem fiatal és egyáltalán nem demokrata, ősz bajusszal pöffeszkedő, egykor rendkívül ügyes fiataloknak nevezett triceratopszokat.

Megjelent a 2013. március 17.-i lapszámban

Vasárnapi Hírek