Home Hírek

Altató előrendelése

“Kicsi virágnak hívtalak,
s most csak árnyék vagy, kicsi árnyék. 
Hívogatók a sugarak
s állok, mintha kezedre várnék.
 
Talán úgy volna jobb nekem,
ha én is halványabbra válnék,
s együtt járnánk a réteken: 
te is árnyék s én is csak árnyék.”

 
Áprily Lajos: Annának hívták

Rendeld meg Gerlóczy Márton új könyvét és átveheted, mielőtt megjelenne a boltokban!

Gerlóczy Márton regénye családi naplók, levelezések, néprajzi, prózai és lírai művek felhasználásával készült, de vázát két nagyobb lélegzetvételű írás, Gerlóczy nagyanyjának, Jékely Mártának, és dédanyjának, Schéfer Idának az emlékirata adja.

Az erdélyi családtörténetben úgy illeszkednek egymáshoz a női sorsok, mint a hajfonatban a szálak. Beletörődés, reményvesztettség, fájdalom, kitörni vágyás, csendes lázadás feszegeti szét és tartja mégis együtt a megtépázott életeket.

A szerzőt Mikecs Anna, Jékely Márta elsőszülött gyermeke – Áprily Lajos szavaival, a „drága holt” – kalauzolja a háborúk dúlta, darabokra tört országban szétszakadó és a veszteségek után újra élni akaró család megrendítő krónikájának bemutatásában.

„Lehet, hogy képzelődöm, de úgy érzem, nem élek sokáig, hisz annyiféle baj gyötör. Ez is sarkall arra, hogy leírjam furcsa életem – életünk – történetét gyermekeinknek, és talán az ő gyermekeiknek is.”

Jékely Márta

 

 

 

 

 

 

 

„Jöjj velem aranyos, édes, kis unokám, drága utódom, fogd kezem és szaladj te is át velem a régen eltűnt szobákon, kerteken, amely az én életem, világom volt. Utakon, utcákon, városokon, légy velem!”

Schéfer Ida

 

 

 

 

 

 

 

Mártának üzenem, hogy bízom a lelkierejében, művészkezében, mellyel a fájdalmak szörnyű masszájából valami vigasztaló formát gyúrhat. A völgy regényét csak nő írhatja meg, utóvégre annyi női tragédiát látott már Szentgyörgypuszta, hogy bátran fel lehetne állítani az elejére a női fájdalom szobrát.”
(Jékely Zoltán)

446 oldal

A könyv ára: 3950 Ft
A könyv megérkezésekor értesíteni fogjuk e-mailben.

Előrendelés adatai:

A könyv átvétele:

WOW Kft.
1052 Budapest, Falk Miksa utca 12.
1/2 emelet / 5. kaputelefon
Amennyiben vidékre kéri a könyveket, úgy
a postai úton ez is megoldható!